Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 18. september 2024Meniny má Eugénia
< sekcia Slovensko

Klub dobrej fotografie plánuje aktivity pre všetky vekové kategórie

Vízie a plány predstavil vo štvrtok v Bratislave Klub dobrej fotografie. Nové občianske združenie (OZ) má za cieľ združovať milovníkov fotografie a podporovať kultúrny život v hlavnom meste. Klub tiež plánuje pripravovať workshopy a prednášky. Na štvrtkovom prvom verejnom stretnutí Klubu dobrej fotografie predstavila svoj nový fotografický projekt Gabriela Teplická. V Bratislave 12. septembra 2024. Foto: TASR - Michal Svítok

Klub plánuje pripravovať workshopy a prednášky. V júni podľa slov jeho predsedu zorganizoval celodenný fotofestival, v ktorom chcú organizátori pokračovať.

Bratislava 12. septembra (TASR) - Vízie a plány predstaví vo štvrtok v Bratislave Klub dobrej fotografie. Nové občianske združenie (OZ) má za cieľ združovať milovníkov fotografie a podporovať kultúrny život v hlavnom meste. "Plánujeme organizovať výstavy, diskusie a workshopy, ktoré budú otvorené všetkých vekovým kategóriám. Sme klub pre fotografov z Bratislavského kraja i celého Slovenska, zameraný na rozvoj talentov a podporu komunitných aktivít," hovorí bratislavský fotograf a predseda Klubu dobrej fotografie Rudolf Baranovič.

Dodáva, že spoluprácou s mestským a štátnymi organizáciami chce nové OZ prispievať k tvorbe kultúrnych iniciatív prospešných pre mesto a jeho obyvateľov. "Chcem, aby to bol klub, kde prídu aj profesionáli a odovzdajú svoje skúsenosti, zároveň chceme podporiť amatérov, začínajúcich fotografov, zameriame sa aj na prácu s mladými fotografmi a deťmi," povedal pre TASR Baranovič.

Klub plánuje pripravovať workshopy a prednášky. V júni podľa slov jeho predsedu zorganizoval celodenný fotofestival, v ktorom chcú organizátori pokračovať. "Po Slovensku aj medzinárodne budeme hľadať zaujímavých autorov, ktorých predstavíme," avizuje Baranovič. Združenie momentálne hľadá svoje sídlo a ponúka členstvo záujemcom o fotografovanie i ľuďom, ktorí chcú v oblasti fotografie pôsobiť. Vítaní sú aj kurátori, grafici či tlačiari.

Na štvrtkovom prvom verejnom stretnutí Klubu dobrej fotografie predstaví svoj nový fotografický projekt Gabriela Teplická, so zážitkami z fotenia na olympiáde sa s prítomnými podelí fotoreportér a vedúci obrazovej redakcie TASR Michal Svítok. "Na jeseň určite spravíme prednášky, ale hlavne sa chceme sústrediť na vypracovanie programu na budúci rok, aby každý mesiac bola aspoň jedna aktivita, možno nejaký fotovýlet, výstava... Chceme vypracovať perfektný plán na rok 2025," uzavrel Baranovič.