Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 16. september 2024Meniny má Ľudmila
< sekcia Slovensko

OPLATÍ SA PREČÍTAŤ: Prehľad noviniek na slovenskom knižnom trhu

Ilustračná snímka. Foto: TERAZ.sk

Hana Repová prichádza s románom pre ženy Pravda o nás dvoch. Vo svojich spomienkach na detstvo sa Matthias Hoffman často vracia k bolestivému momentu z minulosti.

Bratislava 8. júla (TASR) - Novinky z oblasti románu zo súčasnosti, klasickej detektívky, románu pre ženy či spoločenského románu rozšírili ponuku na pultoch slovenských knižných obchodov.

Ann Patchett je autorkou románu zo súčasnosti Divadlo na Tomovom jazere. Na jar roku 2020 sa Larine tri dcéry vracajú do rodinného sadu v Severnom Michigane. Pri zbere čerešní prosia matku, aby im vyrozprávala príbeh Petra Dukea, slávneho herca, s ktorým pred rokmi zdieľala javisko. Keď Lara spomína na minulosť, jej dcéry sa obzerajú za vlastnými životmi a ich vzťahmi s matkou.

Z pera kráľovnej anglickej detektívky Agathy Christie je krimi Tretie dievča. Tri mladé ženy si spoločne prenajímajú londýnsky byt. Jedna z nich je ambiciózna sekretárka, druhá umelkyňa, tá tretia vyhľadá Hercula Poirota a zdôverí sa mu, že asi spáchala vraždu. Za výdatnej pomoci dávnej priateľky, autorky detektívok Ariadne Oliverovej, sa Poirot dozvedá viac o tomto záhadnom treťom dievčati, o jeho rodine a zmiznutí. Pátranie po vražde, vrahovi i samotnej obeti dá slávnemu detektívovi poriadne zabrať.

Hana Repová prichádza s románom pre ženy Pravda o nás dvoch. Vo svojich spomienkach na detstvo sa Matthias Hoffman často vracia k bolestivému momentu z minulosti. To, čo kedysi urobil malej Nil, si nedokáže odpustiť ani po rokoch. Dievčatko tajne obdivoval, ale navždy stratil. Keď jedného večera pri jazde mestom spozoruje ženu v sivom kabáte, je presvedčený, že je to jeho Nil. No tá je predsa už roky mŕtva. Sled udalostí, ktoré spustí jeho úprimná spoveď a posadnutosť nájsť ženu, ktorú zahliadol na ulici, mu prevrátia život naruby.

Američanka Taylor Jenkins Reid je autorkou spoločenského románu Pravé lásky. Mladučká Emma Blairová sa vydá za svoju lásku zo strednej školy Jesseho. Šťastný pár si buduje život ďaleko od očakávaní rodičov. Cestujú po svete, žijú naplno a nedajú si ujsť žiadnu príležitosť na dobrodružstvo. V deň prvého výročia svadby však Jesse zmizne. Stratí sa spolu s vrtuľníkom niekde v Tichom oceáne. Emma sa dlho trápi, po pár rokoch natrafí na starého priateľa Sama a znova sa zamiluje. Keď sa zasnúbia, osud ju prekvapí. Jesse sa nájde a ukáže sa, že sa celé roky snažil vrátiť späť k nej. Emma má odrazu manžela aj snúbenca a v hlave aj srdci chaos.