Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 14. október 2024Meniny má Boris
< sekcia Slovensko

OPLATÍ SA PREČÍTAŤ: Prehľad noviniek na slovenskom knižnom trhu

Ilustračná snímka. Foto: TERAZ.sk

Ikona motivačných románov Paulo Coelho prichádza s novinkou Lukostrelec.

Bratislava 30. septembra (TASR) - Novinky z oblasti motivačného románu, romantického príbehu z lekárskeho prostredia, športového plávania či fantasy rozšírili ponuku na pultoch slovenských knižných obchodov.

Ikona motivačných románov Paulo Coelho prichádza s novinkou Lukostrelec. Čitateľ sa stretáva s Tetsujom, mužom, ktorý sa kedysi preslávil ako výnimočný lukostrelec. Na staré kolená sa však utiahol do odľahlého údolia, kde ho vyhľadá chlapec z dediny. Chlapec má veľa otázok a Tetsujove odpovede mu postupne približujú cestu luku v duchu tradičného japonského umenia lukostreľby kjudo a odhaľujú tak zásady zmysluplného života.

Atestácia z lásky od Avy Reed je romantickým príbehom z lekárskeho prostredia. Laure Collinsovej sa podarilo získať vytúžené miesto na jednej z najprestížnejších kliník v krajine. Ako jedna z nových asistujúcich lekárok v nemocnici Whitestone vo Phoenixe však rýchlo zisťuje, aké je to siahnuť na dno síl a dať zo seba všetko. Dlhá pracovná doba, nedostatok spánku, náročné rozhodnutia a pohnuté osudy si vyžiadajú veľa.

Kniha Outdoorové plávanie od Simona Griffithsa je dokonalým sprievodcom pre každého, kto chce plávať vonku. Či už si chce po prvý raz zaplávať v najbližšom jazere alebo premýšľa nad účasťou v triatlone, v tejto publikácii nájde všetko, čo potrebuje nato, aby si mohol osvojiť plávanie v exteriéri a tešiť sa z jeho prínosov pre zdravie a pohodu.

Britský autor Ben Aaronovitch prichádza s mestskou fantasy Zničené domovy. Strážmajster Peter Grant, čarodejnícky učeň v službách londýnskej polície, sa opäť ocitá tvárou v tvár temným silám Londýna. Tentokrát vyšetruje podivné udalosti súvisiace s modernistickým bytovým komplexom, ktorý, ako sa zdá, je prerastený mágiou. Začne sa to krvou v havarovanom aute. Neskôr sa nájde mŕtvola, urbanista z obecnej rady spácha samovraždu a pochybný zlodejíček príde o život v dôsledku pôsobenia temných síl. Všetky prípady sa zrazu začnú podozrivo podobať na prácu nepolapiteľného muža bez tváre, s ktorým už náš hlavný hrdina mal do činenia.