Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 20. október 2024Meniny má Vendelín
< sekcia Slovensko

Ľudia doočkovaní v SR naďalej žiadajú o vydanie COVID preukazu EÚ

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Žiadosti podľa NCZI pribúdajú denne telefonicky, osobne elektronicky i poštou.

Bratislava 4. marca (TASR) - Naďalej denne pribúdajú žiadosti o vydanie digitálneho COVID preukazu EÚ od ľudí, ktorí sú doočkovaní na Slovensku. Od spustenia služby už preukaz získali stovky osôb. TASR o tom informovala Veronika Daničová zo sekcie marketingu a komunikácie Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI). Službu spustilo NCZI v polovici februára.

Na Digitálny COVID preukaz EÚ majú nárok aj ľudia očkovaní v zahraničí, ak druhú alebo tretiu dávku dostali na Slovensku. Žiadosti podľa NCZI pribúdajú denne telefonicky, osobne elektronicky i poštou. "Vďaka nášmu proklientskemu prístupu získali 'Green Pass' občania Slovenska, Nemecka, Ukrajiny, Veľkej Británie či Argentíny. Za dva týždne od spustenia sme úspešne vybavili vyše 200 požiadaviek, ktoré nám ľudia adresovali,“ uviedol generálny riaditeľ NCZI Peter Lukáč.

Žiadosti NCZI priebežne vybavuje. Podrobnejšie informácie, ako aj grafické manuály postupu získania Digitálnych COVID preukazov EÚ nájdu záujemcovia na sociálnej sieti NCZI i webovej stránke korona.gov.sk.