Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 27. september 2024Meniny má Cyprián
< sekcia Slovensko

M. Kolíková iniciuje zvolanie mimoriadneho výboru na kontrolu SIS

Na snímke poslankyňa Národnej rady SR (NR SR). Foto: TASR - Jaroslav Novák

Šéfa SIS sa chce pýtať otázky týkajúce sa možnej kúpy a využívania sledovacieho systému Pegasus či pripravenosti SR na hrozby súvisiace s bombovými vyhrážkami.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 25. septembra (TASR) - Poslankyňa Národnej rady SR Mária Kolíková (SaS) iniciuje zvolanie mimoriadneho výboru Národnej rady SR na kontrolu činnosti Slovenskej informačnej služby (SIS). Žiada, aby riešil urgentné bezpečnostné výzvy a poslancom podal vysvetlenia. Výbor sa má uskutočniť vo štvrtok (26. 9.) ráno. TASR o tom informoval hovorca SaS Ondrej Šprlák.

"Vzhľadom na množstvo aktuálnych otázok, ktoré sú nevyhnutné, aby sa nimi výbor zaoberal čo najskôr, spoločne s opozičnými členmi výboru žiadame o zvolanie mimoriadneho rokovania výboru na kontrolu činnosti SIS. Výbor bude vo štvrtok 26. septembra o 8.00 h ráno," uviedla Kolíková.

Šéfa SIS sa chce pýtať otázky týkajúce sa možnej kúpy a využívania sledovacieho systému Pegasus či pripravenosti SR na hrozby súvisiace s bombovými vyhrážkami. "Zároveň považujem za dôležité, aby sa výbor zaoberal aj verejnými výrokmi premiéra Roberta Fica z leta, keď hovoril o hrozbách atentátu na ústavných činiteľov," dodala Kolíková s tým, že preto požiadali o zabezpečenie premiérovej účasti na výbore.