Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 18. október 2024Meniny má Lukáš
< sekcia Slovensko

STVR si pripomenie 80. životné jubileum Stanislava Štepku

Na archívnej snímke Stanislav Štepka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Spravodajský okruh :24 odvysiela v piatok o 17.30 h v premiére rozhovor Ľubomíra Bajaníka so Stanislavom Štepkom v relácii Interview :24.

Bratislava 24. júla (TASR) - Slovenská televízia a rozhlas (STVR) si pripomenie životné jubileum spisovateľa, dramatika, režiséra, scenáristu, herca, textára, zakladateľa a vedúcej osobnosti Radošinského naivného divadla (RND) Stanislava Štepku. V piatok (26. 7.) totiž oslávi 80. narodeniny. TASR o tom informovala vedúca odboru komunikácie STVR Zuzana Vicelová.

Predpoludním, v pravidelnom slote archívnej dramatiky, uvedie Dvojka vo štvrtok (25. 7.) záznam divadelnej hry Teória zábavy pre pokročilých. Výnimočnosť barda RND podčiarkne Dvojka v deň jubilea, v piatok predpoludním, televíznymi filmami Dobrá správa a Víno vinovaté, v hlavnom vysielacom čase galaprogramom Sláva nášmu výletu a následne jednou z najnovších inscenácií RND s názvom Pán strom. V nedeľu (28. 7.) sa diváci môžu tešiť na záznam divadelnej hry Človečina a televízny film Čierna ovca.

Spravodajský okruh :24 odvysiela v piatok o 17.30 h v premiére rozhovor Ľubomíra Bajaníka so Stanislavom Štepkom v relácii Interview :24.

Programové služby Slovenského rozhlasu si pripomenú osobnosť a tvorbu Stanislava Štepku už od stredy. Rádio Regina Západ o 14.05 h uvedie Hodinku s jubilujúcim dramatikom. V rozhovore s Martinom Jurčom si Stanislav Štepka zaspomína aj na svoje divadelné začiatky v Radošine a zaznejú piesne z hier Pavilón B a Nebo, peklo, raj.

Rádio Devín od stredy do piatka odvysiela vždy o 22.30 h Čítanie na pokračovanie, Stanislav Štepka: Desatoro. V piatok o 21.00 h uvedie rozhlasovú hru Stanislava Štepku Ako som vstúpil do seba. Pásmo o básňach Stanislava Štepku V obrazárni mojich očí Jany Hevešiovej uvedie Rádio Devín v sobotu (27. 7.) o 15.00 h.

V piatkovom Dobrom ráne odvysiela Rádio Slovensko rozhovor Hany Beranovej Poštár dobrých aj zlých správ o nás. Historický kalendár odvysiela krátke ukážky z tvorby dramatika. V popoludňajšom piatkovom vysielaní o 14.45 h uvedie Rádio Slovensko pásmo Intelektuál a divadelník s nenapodobiteľným peľom insitnosti, ktoré je venované narodeninám tejto významnej osobnosti našej kultúry. Jubilantovi sa počas dňa bude venovať vo svojich príspevkoch aj spravodajstvo a poludňajší Rádiožurnál. V priebehu dňa budú znieť v éteri Rádia Slovensko aj autorské a interpretačné pesničky Stanislava Štepku.