Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 27. jún 2024Meniny má Ladislav a Ladislava
< sekcia Slovensko

TASR ponúka oficiálny portrét prezidenta P. Pellegriniho

Zvolený prezident SR Peter Pellegrini navštívil Tlačovú agentúru Slovenskej republiky (TASR), kde fotograf a vedúci Obrazovej redakcie TASR Michal Svítok v spolupráci s fotografom agentúry Pavlom Neubauerom nafotil oficiálny portrét zvoleného prezidenta SR. Na snímke v pozadí zvolený prezident SR Peter Pellegrini, fotograf Pavel Neubauer (vľavo), fotograf a vedúci Obrazovej redakcie TASR Michal Svítok v ateliéri agentúry počas fotenia oficiálneho portrétu 23. apríla 2024 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Pellegrini ocenil iniciatívu agentúry na iný typ prezidentského portrétu.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 14. júna (TASR) - Oficiálny portrét prezidenta Slovenskej republiky Petra Pellegriniho je pripravený a TASR ho ponúka odberateľom od soboty (15. 6.).

Portrét dosluhujúcej prezidentky Zuzany Čaputovej v priebehu najbližších dní a týždňov nahradí v úradoch štátnej správy, samosprávy, ako aj v spoločenských a vzdelávacích inštitúciách podobizeň zvoleného prezidenta. Bude tiež súčasťou kancelárií veľvyslanectiev a konzulátov Slovenskej republiky.



Rovnako ako všetci doterajší prezidenti SR aj Peter Pellegrini absolvoval fotografovanie na oficiálny portrét v priestoroch TASR. "Fotografovanie oficiálneho portrétu pána prezidenta nie je pre nás bežná práca, ale česť. Sme verejnoprávna tlačová agentúra a portrét je významným symbolom našej štátnosti," povedal generálny riaditeľ TASR Vladimír Puchala. Fotografi vytvorili niekoľko alternatív portrétu. "Pán prezident si zvolil inovatívnu verziu so štátnou vlajkou v pozadí. O portrét je medzi odberateľmi záujem, už teraz evidujeme stovky objednávok zo štátnej správy, samosprávy, škôl i súkromných spoločností," doplnil.

Pellegrini ocenil iniciatívu agentúry na iný typ prezidentského portrétu. "Slovenská vlajka v pozadí, verím, nikoho nenechá na pochybách, že prioritou počas výkonu mandátu bude pre mňa Slovensko a kvalitný život jeho občanov," skonštatoval pre TASR.

Puchala pripomenul, že doteraz všetkých slovenských prezidentov fotografoval jeden fotograf Pavel Neubauer. "Tento rok sme urobili odovzdávanie tejto pocty z generácie na generáciu. Fotografoval vedúci Obrazovej redakcie TASR Michal Svítok. Teším sa, že máme takú kvalitnú kontinuitu fotografov," dodal.

Oficiálny portrét prezidenta si môžete zaobstarať aj cez objednávkový formulár tu.


Svítok sa poďakoval za prejavenú dôveru od vedenia agentúry a za pomoc skúsenému kolegovi Pavlovi Neubauerovi. "Vítam, že pán prezident súhlasil s naším návrhom vytvoriť oficiálny portrét inak ako po minulé roky. Samotnému fotografovaniu predchádzali hodiny príprav, skúšania a verím, že táto novinka sa stretne s pozitívnym ohlasom," skonštatoval.

Oficiálny portrét má identické rozmery s predošlým, 39 x 53,5 centimetra vrátane pasparty, čo umožňuje využitie existujúcich rámov. Záujemcom bude doručený poštou v ochrannom obale. Podrobné informácie sú na www.tasr.sk alebo na adrese obchod@tasr.sk.