Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 1. júl 2024Meniny má Diana
< sekcia Slovensko

Michelko predpokladá, že riaditeľ STVR by mohol byť zvolený v októbri

Na snímke predseda Výboru Národnej rady (NR) SR pre kultúru a médiá Roman Michelko (SNS). Foto: TASR- Jaroslav Novák

Na tému lex atentát Michelko konštatoval, že obmedzovanie protestov pred domami politikov by malo byť v normálnej spoločnosti samozrejmosťou.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 23. júna (TASR) - Generálny riaditeľ STVR by mohol byť podľa poslanca Národnej rady (NR) SR a predsedu Výboru NR SR pre kultúru a médiá Romana Michelka (SNS) zvolený v októbri. Kandidáti sa podľa neho budú riešiť až na septembrovej parlamentnej schôdzi. Uviedol to v nedeľnej diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12.

V súvislosti s prijatím zákona o STVR Michelko zopakoval, že jeho cieľom bolo navrátenie verejnoprávnosti televízii. Diskusia o STVR bola podľa neho dostatočne dlhá. Prijatím zákona o STVR chce koalícia podľa poslanca NR SR a šéfa poslaneckého klubu hnutia Slovensko Michala Šipoša politicky ovládnuť verejnoprávnu televíziu. Kritizoval tiež, že rozprava k vtedajšiemu návrhu zákona bola obmedzená.

Na tému lex atentát Michelko konštatoval, že obmedzovanie protestov pred domami politikov by malo byť v normálnej spoločnosti samozrejmosťou. Za problematické považuje ustanovenie o sankciách za priestupky, ale aj to, aby mali šéfovia parlamentných strán ochranku a tiež s vymedzením okruhu chránených osôb. Šipoš nesúhlasí s tým, že by úpravy v lex atentáte mohli prispieť k bezpečnosti a upokojeniu situácie v spoločnosti.