Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 27. jún 2024Meniny má Ladislav a Ladislava
< sekcia Slovensko

Minister Borec podal disciplinárny návrh voči bratislavskému sudcovi

Minister spravodlivosti Tomáš Borec Foto: TASR/Pavel Neubauer

iIde o štvrtý disciplinárny návrh ministra spravodlivosti, ktorý podal od nástupu do ministerskej funkcie. Za prieťahy sú pripravené ďalšie dva návrhy voči dvom iným sudcom.

Bratislava 18. decembra (TASR) – Minister spravodlivosti Tomáš Borec podal návrh na začatie disciplinárneho konania voči sudcovi Okresného súdu Bratislava I. Mgr. P. D.

Sudca podľa návrhu spôsobil zbytočné prieťahy v súdnom konaní, ktoré sa týka prípadu takzvanej bytovej mafie. TASR o tom informovala hovorkyňa rezortu spravodlivosti Jana Zlatohlávková. Sudca podľa ministerstva postupoval neefektívne, v rozpore s Trestným poriadkom, spôsobil súdne prieťahy, kvôli čomu museli byť z väzby prepustení dvaja obžalovaní.

"Minister spravodlivosti preto navrhol, aby bol sudca uznaný disciplinárnym súdom za vinného zo závažného disciplinárneho previnenia a uložil mu disciplinárne opatrenie v podobe zníženia funkčného platu o 70 percent na obdobie jedného roka," povedala Zlatohlávková.

Dodala, že celkovo ide o Borecov štvrtý disciplinárny návrh, ktorý podal od nástupu do ministerskej funkcie. Za prieťahy sú pripravené ďalšie dva návrhy voči dvom iným sudcom. Ministerstvo spravodlivosti o nich bude podľa hovorkyne informovať, keď ich týmto sudcom doručia.