Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 22. október 2024Meniny má Sergej
< sekcia Slovensko

Minister hospodárstva T. Malatinský má údajne blízko k Pente

Foto: TASR/Michal Svítok

V rokoch 2000 až 2003 vlastnila Penta 50 percent Elektrovodu, ktorému Malatinský šéfoval.

Bratislava 7. apríla (TASR) - Nový minister hospodárstva Tomáš Malatinský má údajne blízko k investičnej skupine Penta. Pozná sa s jej spolumajiteľom Jaroslavom Haščákom a spolu s manželkou vlastní rozostavaný rodinný dom v luxusnom komplexe, kde bývajú aj vysokopostavení predstavitelia Penty. Informuje o tom denník SME.

Na poštových schránkach tohto verejnosti neprístupného komplexu v bratislavskej Záhorskej Bystrici sú podľa jeho zistení vedľa seba mená Haščáka i jeho bývalého partnera Jozefa Špirka. V areáli, ktorému dominuje sídlo Haščáka, má zvonček aj Jozef Oravkin z Penty či jej exmanažér Vladimír Brodňan. Rozostavaný dom Malatinského sa má podľa výpisu z listu vlastníctva nachádzať na parcele s celkovou rozlohou takmer 3000 štvorcových metrov.

Hovorca investičnej skupiny Martin Danko potvrdil, že Haščák sa s novým ministrom hospodárstva pozná. Informácie o tom, že bývajú vedľa seba, však nechcel komentovať. O spoločných podnikateľských aktivitách Penty a Malatinského vraj nič nevie, za posledné roky však údajne žiadne neboli.

V rokoch 2000 až 2003 vlastnila Penta 50 percent Elektrovodu, ktorému Malatinský šéfoval. Niekoľko mesiacov bol v predstavenstve firmy spolu so Špirkom. Podpredsedom predstavenstva bol aj Peter Benedikt, ktorý taktiež má bývať v spomínanom areáli.

Malatinský komentoval svoju adresu len stručne cez tlačové oddelenie svojho nového rezortu. "Minister Malatinský nemá na uvedenej adrese trvalé bydlisko," uviedol.

Vládny Smer-SD v údajnom prepojení bývalého šéfa Asociácie zamestnávateľských zväzov a združení SR s Pentou nevidí problém. "Vzhľadom na prostredie, z ktorého vzišiel, je prirodzené, že má veľa obchodných vzťahov," komentoval hovorca strany Erik Tomáš. Malatinský sa stal ministrom ako nestraník, pričom jeho nominácia bola výsledkom konsenzu so zamestnávateľskými zväzmi.