Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 18. október 2024Meniny má Lukáš
< sekcia Slovensko

Minister zahraničných vecí SR odcestoval na návštevu Srbska

Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Juraj Blanár (Smer-SD). Foto: TASR - Martin Baumann

Má naplánované schôdzky so srbským prezidentom Aleksandarom Vučičom, premiérom Milošom Vučevičom a ministrom zahraničných vecí Markom Djuričom.

Bratislava 18. októbra (TASR) - Slovenský minister zahraničných vecí Juraj Blanár (Smer-SD) v piatok ráno odcestoval na jednodňovú návštevu Srbska, kde má naplánované schôdzky so srbským prezidentom Aleksandarom Vučičom, premiérom Milošom Vučevičom a ministrom zahraničných vecí Markom Djuričom.

"Nosnými témami bilaterálnych stretnutí bude podpora eurointegračného procesu Srbska, ako aj rozšírenie slovensko-srbského ekonomického a politického dialógu," informoval komunikačný odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.

Blanár sa v rámci pracovného programu stretne tiež s predstaviteľmi slovenských firiem pôsobiacimi v Srbsku a predstaviteľmi slovenskej národnostnej menšiny. V Báčskom Petrovci slávnostne otvorí honorárny konzulát SR.

"Nový honorárny konzulát bude prínosom pre ekonomickú spoluprácu oboch štátov a súčasne podporí rozvoj a starostlivosť o slovenskú národnostnú menšinu žijúcu vo vojvodinskej oblasti, ktorá je na tomto území treťou najpočetnejšou národnosťou," uviedol rezort diplomacie.