Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Slovensko

Ministerstvo: Bolívia vyhlásila pre ničivé požiare národný stav núdze

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Ľudom, nachádzajúcim sa v zasiahnutých oblastiach, odporúča riadiť sa pokynmi miestnych úradov, bezpečnostných a záchranných zložiek.

Bratislava 10. septembra (TASR) - Bolívia vyhlásila pre ničivé lesné požiare národný stav núdze. Urobila tak v dôsledku ich dosahu na životné prostredie, zdravie ľudí, biodiverzitu a každodenný život obyvateľstva. Aktuálne je v krajine 72 aktívnych požiarov. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR o tom informovalo na webe.

"V krajine je 72 aktívnych požiarov, z toho 64 v regióne Santa Cruz, šesť v Beni, jedno v Pando a jedno v amazonskom regióne La Paz. Pre hustý dym z požiarov boli pozastavené aj lety z letísk postihnutých zón," upozornil rezort.

Ľudom, nachádzajúcim sa v zasiahnutých oblastiach, odporúča riadiť sa pokynmi miestnych úradov, bezpečnostných a záchranných zložiek. V prípade núdze môžu občania SR kontaktovať pohotovostné číslo mobilného telefónu Veľvyslanectva úradu SR v Buenos Aires (+5491144238506) alebo v pracovných dňoch v čase od 8.00 do 15.30 h Konzulárne informačné centrum MZVEZ SR (+421 2 5978 5978).