Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Slovensko

Rezort kultúry spustil vnútorný audit v Slovenskej národnej galérii

Na snímke nádvorie zrekonštruovanej Slovenskej národnej galérie (SNG) v Bratislave vo štvrtok 1. decembra 2022. SNG v Bratislave sprístupnia pre verejnosť v nedeľu 11. decembra. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Rezort kultúry sa odvolal aj na audit z roku 2018. Vtedajší kontrolóri podľa Bačinskej našli vážne nedostatky vo fungovaní riadiaceho a kontrolného systému SNG.

Bratislava 17. júla (TASR) - Ministerstvo kultúry SR spustilo v stredu vnútorný audit v Slovenskej národnej galérii (SNG). Rezort ním chce preveriť, ako je galéria, ktorú má vo svojej správe, riadená a ako hospodári. TASR o tom informovala riaditeľka odboru komunikácie ministerstva Petra Bačinská.

Rezort kultúry sa odvolal aj na audit z roku 2018. Vtedajší kontrolóri podľa Bačinskej našli vážne nedostatky vo fungovaní riadiaceho a kontrolného systému SNG. Týkali sa oblasti vykonávania základnej finančnej kontroly a verejného obstarávania či opráv účtovných záznamov a interných smerníc. "Po analýze a zhodnotení predložených dokumentov, ako aj z rozhovorov so zamestnancami SNG dospela vtedajšia audítorská skupina k záveru, že v nastavení, ako aj vo fungovaní riadiaceho a kontrolného systému SNG sú vážne nedostatky," ozrejmila riaditeľka odboru komunikácie.

Audit ministerstvo spustilo na základe poverenia z 25. júna 2024.