Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 28. október 2024Meniny má Dobromila
< sekcia Slovensko

Koalícia reaguje na inauguráciu prezidenta

Na snímke vľavo správca Farnosti svätého Martina Peter Slepčan víta prezidenta SR Petra Pellegriniho, ktorý prichádza na slávnostnú bohoslužbu slova Te Deum do Dómu svätého Martina po zložení sľubu prezidenta SR 15. júna 2024 v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) verí, že Pellegriniho politika pokoja a zmierenia nájde odozvu v spoločnosti a upokojí a zjednotí rozdelenú spoločnosť.

Bratislava 15. júna (TASR) - Ministri zdôrazňujú po sobotnej inaugurácii prezidenta SR Petra Pellegriniho jeho politiku pokoja a zmierenia. Prajú mu úspešné vykonávanie prezidentského mandátu.



"Aj touto cestou mu blahoželám a želám mu šťastné a profesionálne rozhodnutia v prospech záujmov Slovenska a občanov Slovenskej republiky," uviedol na sociálnej sieti minister financií Ladislav Kamenický (Smer-SD).

Šéf slovenského rezortu diplomacie Juraj Blanár (Smer-SD) poukázal na to, že prezident je zároveň veliteľom Ozbrojených síl SR. "Nech napĺňanie vášho významného mandátu prispeje k úspešnej budúcnosti našej vlasti a našej štátnosti," zaželal novej hlave štátu. Minister pôdohospodárstva Richard Takáč (Smer-SD) je hrdý na to, že Slovensko má prezidenta všetkých ľudí.

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) verí, že Pellegriniho politika pokoja a zmierenia nájde odozvu v spoločnosti a upokojí a zjednotí rozdelenú spoločnosť. "Do Prezidentského paláca prichádza politik, u ktorého bol a je človek a jeho život vždy na prvom mieste," zdôraznila.

Do úradu nastupuje podľa podpredsedu vlády SR pre plán obnovy a eurofondy Petra Kmeca (Hlas-SD) sociálno-demokratický politik, "ktorý bude dôstojne reprezentovať Slovensko na medzinárodnej scéne a vždy zastupovať jeho národnoštátny záujem".

Šéf envirorezortu Tomáš Taraba (nominant SNS) verí, že Pellegrini bude dôstojne reprezentovať prezidentský úrad tak, ako na vysokej úrovni adresoval Slovákom svoj inauguračný prejav.

Smer-SD: Inauguračný prejav prezidenta SR bol štátnický a vlastenecký


Na snímke nový prezident SR Peter Pellegrini pozdravuje ľudí pri odchode z Dómu svätého Martina po slávnostnej bohoslužbe slova Te Deum po jeho zložení sľubu prezidenta SR 15. júna 2024 v Bratislave.
Foto: TASR - Jakub Kotian
Bratislava 15. júna (TASR) - Inauguračný prejav prezidenta SR Petra Pellegriniho bol štátnický a vlastenecký. TASR to uviedli z tlačového odboru strany Smer-SD.

Strana považuje za dôležité, že v rámci inauguračného prejavu zaznelo, že sa Slovensko musí zomknúť a každý musí vedieť rešpektovať iné názory. "Držme palce Petrovi Pellegrinimu," zdôraznil Smer-SD.

M. Šutaj Eštok praje prezidentovi SR naplnenie vízie o spojenom Slovensku


Predseda koaličného Hlasu-SD Matúš Šutaj Eštok praje novému prezidentovi SR Petrovi Pellegrinimu, aby sa jeho vízia o spojenom Slovensku a búraní vzájomných múrov stala čím skôr realitou.

"Som presvedčený, že Slovensko má oddnes tú najlepšiu hlavu štátu, akú môže mať," uviedol Šutaj Eštok na sociálnej sieti.