Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 5. október 2024Meniny má Viera
< sekcia Slovensko

J. Miškov bol dnes pre plošticu v aute na okresnej prokuratúre

Juraj Miškov (vpravo) a Daniel Krajcer. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Podozrenie z odpočúvania exministra hospodárstva polícia ešte nepreverila.

Bratislava 18. apríla (TASR) - Podpredseda SaS Juraj Miškov dnes na Okresnej prokuratúre Bratislava I oznámil, že bol zrejme počas pôsobenia vo funkcii ministra hospodárstva odpočúvaný. V aute, ktoré počas výkonu funkcie používal, totiž vodič našiel zariadenie, ktoré mohlo byť podľa Miškova určené na odpočúvania.

"Identifikoval mikrofón, anténku, kábliky a na základe toho som bol na polícii, kde som o tom informoval a predpokladám, že príslušné orgány budú v tejto veci konať. Ja som si svoju povinnosť splnil a je to v rukách orgánov činných v trestnom konaní," povedal na dnešnej tlačovej konferencii Miškov.

Tu bude player



Miškov vraj zatiaľ nemá žiadne podozrenia voči konkrétnym ľuďom. Každé ministerstvo má referentské vozidlá, ktoré môžu používať ministri, ak chcú šoférovať sami a nechcú jazdiť na limuzíne s vodičom. Podľa internetového portálu denníka Sme, ktorý o prípade informoval, zatiaľ nie je jasné, či auto využíval aj nový minister Tomáš Malatinský, ktorý je v úrade len od minulého týždňa, alebo niektorý z jeho štátnych tajomníkov. Ministerstvo hospodárstva narába aj s tajnými informáciami.