Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 24. október 2024Meniny má Kvetoslava
< sekcia Slovensko

Modrí, Most-Híd: Prezidentka má zásluhu na pozícii SR v EÚ a NATO

Na snímke vpravo predseda strany Modrí - Európske Slovensko Mikuláš Dzurinda a vľavo predseda strany Most - Híd László Sólymos. Foto: TASR Martin Baumann

Čaputová podľa Sólymosa nie vždy využila dostatočne razantným spôsobom svoje právomoci.

Bratislava 20. júna (TASR) - Prezidentka Zuzana Čaputová má veľkú zásluhu na tom, že pozícia Slovenska v Európskej únii a NATO nebola spochybnená partnermi. V reakcii na rozhodnutie Čaputovej nekandidovať opäť v budúcoročných prezidentských voľbách to uviedol László Sólymos z mimoparlamentnej strany Modrí, Most-Híd (MM). Líder strany Mikuláš Dzurinda rozhodnutie prezidentky ľudsky chápe.

"Vykonáva úrad v období, ktoré je poznačené dosahom pandémie na občanov i ekonomiku, vojnou Ruska proti Ukrajine, výraznou vnútropolitickou polarizáciou, ako aj agresívnym správaním časti politického spektra voči nej samotnej," poznamenal Dzurinda.

Čaputová podľa Sólymosa nie vždy využila dostatočne razantným spôsobom svoje právomoci. Myslí si, že po páde vlády Eduarda Hegera mala trvať na predčasných voľbách v júni. "Rozhodnutie prezidentky nekandidovať ešte viac rozkolíše už aj tak turbulentné vody slovenskej politiky," skonštatoval.