Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 3. október 2024Meniny má Stela
< sekcia Slovensko

MZVEZ neeviduje obete medzi občanmi SR v Izraeli ani v Libanone

Dym stúpa z trosiek zničenej budovy po izraelskom leteckom útoku na južnom predmestí Bejrútu 1. októbra 2024. Foto: TASR/AP

Ministerstvo naďalej odporúča Slovákom v Libanone opustiť krajinu.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 2. októbra (TASR) - Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR zatiaľ neeviduje v súvislosti s eskaláciou konfliktu na Blízkom východe žiadnych zranených ani obete medzi občanmi SR v Izraeli ani v Libanone. TASR o tom informoval komunikačný odbor rezortu.

Ministerstvo naďalej odporúča Slovákom v Libanone opustiť krajinu. V spolupráci s rezortom obrany zároveň pripravuje evakuáciu občanov SR z krajiny. Pripomína, že v prípade záujmu môžu kontaktovať Veľvyslanectvo SR v Bejrúte a registrovať sa na emailovej adrese cons.beirut@mzv.sk alebo telefonicky na čísle +961 81313423. V prípade núdze sa môžu nonstop obrátiť aj na medzinárodné operačné krízové centrum na čísle +421 2 5978 5978.

Rezort zároveň sleduje aj situáciu v Izraeli a odporúča Slovákom, aby do krajiny necestovali. Občanom SR nachádzajúcim sa v krajine je pripravený v prípade potreby poskytnúť nevyhnutnú pomoc. Obrátiť sa môžu na Veľvyslanectvo SR v Tel Avive na čísle +972 544556642. "Veľvyslanectvo SR v Tel Avive ani ministerstvo zahraničných vecí zatiaľ nezaznamenali záujem slovenských občanov o evakuáciu. Izraelský národný prepravca naďalej uskutočňuje lety a v prevádzke je aj medzinárodné letisko Bena Guriona v Tel Avive," doplnilo ministerstvo.