Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 19. október 2024Meniny má Kristián
< sekcia Slovensko

Na hraniciach s Maďarskom skontrolovala polícia vyše tisíc áut a osôb

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Počas akcie kontrolovali policajti vytypované dopravné prostriedky, najmä dodávky a iné menšie nákladné vozidlá.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 18. októbra (TASR) - Počas štvrtkovej (17. 10.) bezpečnostnej akcie zameranej proti nelegálnej migrácii skontrolovala polícia na hraniciach s Maďarskom 1329 vozidiel a 1779 osôb. Kontrolu vykonávala na vstupe na územie Slovenska od Bratislavy po Štúrovo. Zadržaný bol jeden štátny príslušník tretej krajiny, ktorý mal uložený zákaz vstupu do krajín schengenského priestoru. TASR o tom informovala Zuzana Hrabovská z odboru komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru.

"Cieľom kontrol bolo odhaľovanie štátnych príslušníkov tretích krajín, ktorí na územie členských štátov EÚ vstúpili a zdržiavajú sa tam neoprávnene," skonštatovala Hrabovská.

Počas akcie kontrolovali policajti vytypované dopravné prostriedky, najmä dodávky a iné menšie nákladné vozidlá. V dôvodnom prípade aj ostatné vozidlá, v ktorých by mohli byť prepravovaní nelegálni migranti. Do akcie bolo priamo na kontrolných miestach nasadených 31 policajtov.

V tomto roku, do 13. októbra, v rámci sekundárnej nelegálnej migrácie (tranzitná pozemná migrácia na západobalkánskej trase), zadržali policajti 30 nelegálnych migrantov. Za rovnaké obdobie v roku 2023 to bolo 43.008 nelegálnych migrantov.