Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 25. október 2024Meniny má Aurel
< sekcia Slovensko

Na pomoc ľuďom zasiahnutým povodňami vyzbierali takmer 340.000 eur

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Charita pri reakcii na povodne spolupracovala aj s inými slovenskými či zahraničnými charitatívnymi organizáciami.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 25. októbra (TASR) - Slovenská katolícka charita (SKCH) vyzbierala v darovacej výzve na pomoc ľuďom zasiahnutým povodňami takmer 340.000 eur. Organizácia peniaze distribuuje obyvateľom či celým komunitám, ktorých povodne postihli. TASR o tom informoval PR manažér charity Ladislav Bariak.

Charita pri reakcii na povodne spolupracovala aj s inými slovenskými či zahraničnými charitatívnymi organizáciami. Distribuovala počas nich jedlo, pitnú vodu či čistiace prostriedky. "Naša pomoc pokračovala aj v dňoch po povodniach, keď sme denne komunikovali s miestnymi samosprávami, krízovými štábmi a zasiahnutými obcami. Naším cieľom bolo nielen okamžite zareagovať na najakútnejšie potreby, ale aj pripraviť dlhodobejšiu pomoc pre rodiny, ktoré zatiaľ nedostali dostatočnú podporu z iných zdrojov," vyhlásil generálny sekretár Slovenskej katolíckej charity Miroslav Dzurech. Solidarita na Slovensku podľa neho žije.

Bariak vysvetlil, že organizácia bude teraz vyhodnocovať dotazníky, ktoré distribuovala do najzasiahnutejších oblastí. Ďalšia podpora sa bude poskytovať na základe nich. Dostanú ju najmä tí, ktorí stále čakajú na kompenzáciu od poisťovní či štátu.