Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 17. september 2024Meniny má Olympia
< sekcia Slovensko

Na vlakových staniciach v Bratislave, Trnave a Košiciach hlásili bomby

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Anna Staníková

Stanice prehľadáva polícia. Vlaky budú odchádzať až po ich prehľadaní.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 12. septembra (TASR) - Na železničných staniciach Bratislava-hlavná stanica, Trnava a Košice boli vo štvrtok od 14.45 h nahlásené výbušné systémy. Stanice prehľadáva polícia. Vlaky budú odchádzať až po ich kontrole. Na bratislavskej hlavnej stanici kontrolujú všetky vlaky. TASR to potvrdila hovorkyňa Železníc SR Vladimíra Bahýlová.

Hovorkyňa spresnila, že výbušný systém sa mal nachádzať na podvozku niektorého vlaku. Kontrolu vykonávajú aj na železničnej stanici Bratislava-Petržalka.

"O 15. hodine bola nahlásená bomba v železničnej stanici Bánovce nad Ondavou," doplnila hovorkyňa s tým, že bomba tam nájdená nebola, preto následne po ukončení kontroly spustili dopravu.

Hovorkyňa bratislavskej krajskej polície Jana Šimunková pre TASR potvrdila, že polícia kontroluje všetky vlaky smerujúce z Bratislavy. "Policajti odboru železničnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave aktuálne vykonávajú na všetkých vlakoch smerujúcich z Bratislavy potrebné úkony v súvislosti s prijatím výhražného emailu, ktorý bol doručený na bratislavskom letisku a obsahoval informáciu o uložení výbušného nástražného systému na podvozku jedného z vlakov smerujúceho z Bratislavy," ozrejmila.