Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 16. október 2024Meniny má Vladimíra
< sekcia Slovensko

NAHLÁSILI BOMBU: Polícia kontroluje budovy finančnej správy

Na snímke policajná páska. Foto: TASR Pavol Zachar

Kontroly objektov sa začali už v nočných hodinách a pokračujú aj v stredu.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 16. októbra (TASR) - Finančná správa (FS) dostala v utorok večer (15. 10.) opäť výhražný e-mail s informáciou o hrozbe bombového útoku v jej nešpecifikovaných budovách. Informoval o tom hovorca finančnej správy Daniel Súkup. Upozornil na možné obmedzenia, keďže budovy stále kontrolujú.

Aj napriek tomu, že predchádzajúce prehliadky boli negatívne, finančná správa situáciu nechce podceniť. "Finančná správa začala krízovú situáciu okamžite riešiť aj v súčinnosti s ozbrojenými zložkami Policajného zboru. Pre možné ohrozenie zamestnancov FS, ako aj klientov a širokej verejnosti bolo potrebné preveriť všetky priestory," informoval Súkup.

Kontroly objektov sa začali už v nočných hodinách a pokračujú aj v stredu. "Prosíme verejnosť a daňové subjekty o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami počas prebiehajúcich kontrol," uviedol Súkup. V objektoch, kde bola ukončená prehliadka s negatívnym výsledkom, je zabezpečená prevádzka v štandardnom režime. Posledný výhražný e-mail dostala finančná správa v septembri.