Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 27. jún 2024Meniny má Ladislav a Ladislava
< sekcia Slovensko

NAKA zasahuje na východe SR, ide o akciu s krycím názvom Valentín

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Ide o akciu s krycím názvom Valentín, ktorá je zameraná na dokumentovanie ekonomickej trestnej činnosti, priblížila polícia.

Bratislava 17. februára (TASR) - Národná kriminálna agentúra (NAKA) zasahuje v piatok od skorých ranných hodín na východe Slovenska. Informuje o tom Polícia SR na sociálnej sieti.

"Ide o akciu s krycím názvom Valentín, ktorá je zameraná na dokumentovanie ekonomickej trestnej činnosti," priblížila polícia. Ako doplnila, v tejto chvíli nemôže povedať viac, aby neohrozili účel trestného konania.

"Aktuálne bolo zadržaných šesť osôb, pričom vo veci sa realizujú aj domové a iné prehliadky," uviedol Úrad špeciálnej prokuratúry na sociálnej sieti. Ako doplnil, doposiaľ bolo vo veci vznesené obvinenie celkovo piatim osobám, a to pre pokračovací zločin machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe.

Podľa portálu Aktuality.sk má byť medzi zadržanými aj predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

Viac informácií polícia poskytne, keď to dovolí situácia.


Úrad Košického kraja nemá informácie o policajnom zadržaní predsedu kraja R. Trnku



Úrad Košického samosprávneho kraja (KSK) nemá žiadne oficiálne informácie o zadržaní predsedu KSK Rastislava Trnku Národnou kriminálnou agentúrou (NAKA). TASR to potvrdil hovorca KSK Michal Hudák. "K už medializovaným informáciám sa z objektívnych dôvodov momentálne nebudeme predbežne vyjadrovať. Chod úradu je plne zabezpečený a riadne funguje ďalej," uviedol.

Polícia informovala, že NAKA zasahuje v piatok od skorých ranných hodín na východe Slovenska v rámci akcie s krycím názvom Valentín, ktorá je zameraná na dokumentovanie ekonomickej trestnej činnosti.