Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Slovensko

NAPANT vyzýva návštevníkov na obozretnosť z dôvodu zvýšenej požiarnej

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Na lesných pozemkoch sa zakazuje fajčiť, odhadzovať horiace či tlejúce predmety, alebo používať otvorený plameň na miestach so zvýšeným nebezpečenstvom vzniku požiaru.

Liptovský Mikuláš 14. augusta (TASR) - Správa Národného parku Nízke Tatry (NAPANT) vyzýva návštevníkov na obozretnosť v súvislosti s aktuálne zvýšenou hrozbou vzniku požiaru. Hasiči ju vyhlásili v okresoch Liptovský Mikuláš a Brezno, na ktorých území národný park leží. Správa NAPANT o tom informuje na sociálnej sieti.

Na lesných pozemkoch sa zakazuje fajčiť, odhadzovať horiace či tlejúce predmety, alebo používať otvorený plameň na miestach so zvýšeným nebezpečenstvom vzniku požiaru. Zakázané je tiež vypaľovať porasty bylín, krov, stromov a zakladať oheň na miestach, kde môže dôjsť k jeho rozšíreniu.

"Pri aktuálnych teplotách a nedostatku zrážok je riziko vzniku požiarov veľmi vysoké, preto návštevníkov prosíme o maximálnu obozretnosť," dodali z národného parku. Turistov zároveň požiadali, aby v prípade spozorovania požiaru okamžite kontaktovali hasičov a Správu NAPANT.