Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 23. október 2024Meniny má Alojzia
< sekcia Slovensko

Národný ústav detských chorôb zatiaľ neeviduje výpovede zdravotníkov

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jakub Kotian

Šéf Lekárskeho odborového združenia (LOZ) Peter Visolajský v utorok (22. 10.) informoval, že lekári z nemocníc sú pripravení podať hromadné výpovede do konca októbra.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 23. októbra (TASR) - Univerzitná nemocnica Bratislava (UNB) ani Národný ústav detských chorôb (NÚDCH) v Bratislave neevidujú nateraz žiadne výpovede zdravotníckych zamestnancov. Pre TASR to uviedla hovorkyňa NÚDCH Dana Kamenická a hovorkyňa UNB Eva Kliská.

"V Národnom ústave detských chorôb k dnešnému dňu neevidujeme žiadnu výpoveď v súvislosti s hromadným podávaním výpovedí," skonštatovala Kamenická. Výpovede zatiaľ podľa Kliskej neeviduje ani UNB.

Žiadnu výpoveď zatiaľ nezaznamenal ani Národný onkologický ústav (NOÚ) v Bratislave. "Národný onkologický ústav neeviduje žiadnu výpoveď zo strany lekárov na znak nesúhlasu s aktuálnymi podmienkami v systéme. Lekári v našom špecializovanom ústave nepodali hromadné výpovede, i keď sa stotožňujú s postojom svojich kolegov a podporujú ich," uviedol pre TASR riaditeľ NOÚ Tomáš Alscher.

Šéf Lekárskeho odborového združenia (LOZ) Peter Visolajský v utorok (22. 10.) informoval, že lekári z nemocníc sú pripravení podať hromadné výpovede do konca októbra. Aktuálne má výpovede podľa jeho slov pripravené 2462 lekárov. LOZ trvá na dodržiavaní ôsmich bodov memoranda, ktoré v roku 2022 podpísali lekárski odborári s vládou SR.