Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 27. jún 2024Meniny má Ladislav a Ladislava
< sekcia Slovensko

Opätovne predĺžili tender na projekt OnkoAsist

Ilustračné foto. Foto: TASR – Martin Baumann

OnkoAsist má zlepšiť manažment pacientov s rakovinou.

Bratislava 7. júla (TASR) - Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) predĺžilo lehotu na predkladanie ponúk do súťaže na projekt OnkoAsist do polovice augusta. Ponuky by sa mali v rovnaký deň aj otvárať. Lehotu už predĺžili piatykrát, pôvodný termín bol 17. februára. Vyplýva to z oznámenia zverejneného vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO).

"NCZI zodpovedalo všetky otázky vznesené potenciálnymi uchádzačmi a bolo potrebné poskytnúť im dostatočný čas na prípadné následné zapracovanie úprav do predkladaných ponúk," uviedla pre TASR hovorkyňa centra Veronika Daničová.

Peniaze na projekt sa mali pôvodne čerpať zo starých eurofondov. Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie a NCZI v apríli upozornili, že sa projekt nemusí stihnúť zrealizovať v termíne a rokovali o inom zdroji financovania. Hodnota projektu je odhadovaná na takmer 11 miliónov eur bez DPH. "Financovanie bude kryté ďalším programovým obdobím, pričom stále sa dá na základe prechádzajúcich skúseností očakávať, že finálna hodnota diela môže byť nižšia ako predpokladaná hodnota zákazky," dodala Daničová.

OnkoAsist má zlepšiť manažment pacientov s rakovinou. Má sa ním zabezpečiť funkčný systém na účel manažmentu cesty onkologického pacienta od príznakov k suspekcii, od suspekcie k diagnóze a následne k začatiu a priebehu liečby od suspekcie vrátane skríningu u zdravých ľudí.