Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 14. október 2024Meniny má Boris
< sekcia Slovensko

Predstavili sériu konferencií o umelej inteligencii vo vzdelávaní

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Cieľom národného projektu DiTEdu je na základe výskumu priamo na školách a relevantných dát vytvoriť trvalo udržateľný systém podpory digitálnej transformácie vzdelávania.

Bratislava 2. októbra (TASR) - Národný inštitút vzdelávania a mládeže (NIVaM) predstavil sériu konferencií o umelej inteligencie vo vzdelávaní. Podujatia sú určené pre školských digitálnych koordinátorov a riaditeľov škôl, ktorí chcú získať cenné teoretické aj praktické skúsenosti. TASR o tom informovala vedúca oddelenia komunikácie a marketingu inštitútu Veronika Klindová.

"Konferencie sú organizované v rámci Národného projektu Digitálna transformácia vzdelávania a školy (DiTEdu), ich prípravu zastrešuje Národné centrum pre digitálnu transformáciu vzdelávania (NCDTV)," uviedla Klindová. Účastníkov podľa nej čakajú prednášky, interaktívne workshopy či panelové diskusie. Informácie o ďalších aktivitách DiTEdu môžu záujemcovia nájsť na stránke NIVaM.

Cieľom národného projektu DiTEdu je na základe výskumu priamo na školách a relevantných dát vytvoriť trvalo udržateľný systém podpory digitálnej transformácie vzdelávania. Uvedený cieľ sa bude napĺňať aj prostredníctvom podpory NCDTV s pracoviskami na Univerzite Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach a na Univerzite Komenského v Bratislave so zapojením ďalších expertov.