Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 22. október 2024Meniny má Sergej
< sekcia Slovensko

Nový šéf športu Gálik plánuje redakčné portfólio obohatiť o nové prvky

Na snímke vľavo nový vedúci Športovej redakcie Tlačovej agentúry SR (TASR) Lukáš Gálik a generálny riaditeľ TASR Vladimír Puchala v Bratislave v utorok 22. októbra 2024. Foto: TASR - Michal Svítok

Gálik nahradil na poste Petra Horvátha, ktorému sa za jeho pôsobenie na čele športovej redakcie poďakoval šéfredaktor TASR Marián Kolár.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 22. októbra (TASR) - Udržať vysokú úroveň a kredibilitu športovej redakcie TASR a obohatiť jej portfólio o nové produkty, atraktívne pre súčasných i potenciálnych nových klientov. Za svoje priority to považuje nový šéf Športu TASR Lukáš Gálik. Dlhoročný člen športovej redakcie verejnoprávnej agentúry nastupuje na líderskú pozíciu po úspešnom výberovom konaní.

Gálik nahradil na poste Petra Horvátha, ktorému sa za jeho pôsobenie na čele športovej redakcie poďakoval šéfredaktor TASR Marián Kolár. "Vybudoval fungujúcu redakciu s produkciou rýchleho a koncepčného spravodajstva," ocenil Horváthovu prácu. Rovnako vyzdvihol i ambiciózny projekt jeho nástupcu. "Má potenciál priniesť do športového spravodajského servisu TASR nové prvky," upozornil Kolár.

Nový šéf športovej redakcie si je vedomý toho, že prvoradým predpokladom rozvoja je personálna stabilizácia redakcie. "Po zvládnutí tejto úlohy mám ambíciu viac informovať o najvyššej domácej futbalovej súťaži a pokrývať najmä jej relevantné šlágre. Pridanou hodnotou servisu by mohli byť aj rozhovory s hokejovými a futbalovými legionármi na pravidelnej báze," konkretizoval niektoré zo svojich plánov. Verí, že práve nové produkty, ktorých návrhy prezentoval vo svojom kandidačnom projekte, pozdvihnú renomé športového servisu TASR a rozšíria i skupinu jeho odberateľov.