Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 17. september 2024Meniny má Olympia
< sekcia Slovensko

Novým riaditeľom liečebného ústavu v Kováčovej bude Samir Moumani

Archívna snímka. Foto: TASR - Jozef Poliak

V rámci záverečného hodnotenia členovia komisie zhodnotili výsledky jednotlivých uchádzačov. Predsedom výberovej komisie bol Tomáš Lorenc.

Zvolen 9. septembra (TASR) - Novým riaditeľom štátneho podniku Špecializovaný liečebný ústav (ŠLÚ) Marína v Kováčovej vo Zvolenskom okrese bude Samir Moumani. O podrobnostiach výberového konania informuje rezort zdravotníctva na svojej oficiálnej webovej stránke.

Dodáva, že konanie na obsadenie funkcie riaditeľa bolo 3. septembra na Ministerstve zdravotníctva (MZ) SR. Zúčastnili sa na ňom dvaja uchádzači, ktorí sa v stanovenom termíne do neho prihlásili a zároveň splnili predpoklady a požiadavky zakladateľa. Druhou účastníčkou bola Katarína Krajčiová.

V rámci záverečného hodnotenia členovia komisie zhodnotili výsledky jednotlivých uchádzačov. Predsedom výberovej komisie bol Tomáš Lorenc.

Ministerstvo od záujemcov o post riaditeľa vyžadovalo minimálne päťročnú prax v riadiacich funkciách v oblasti kúpeľníctva, zdravotníctva, zdravotného poisťovníctva, či práva alebo ekonómie. Pre zaradenie uchádzača do výberového konania tiež požadovalo vypracovanie projektu stratégie rozvoja štátneho podniku, ktorý mal byť zameraný na zabezpečenie jeho vyrovnaného hospodárenia a zefektívnenia chodu a využívania finančných zdrojov.

Špecializovaný liečebný ústav Marína v Kováčovej sa venuje liečbe pohybovo postihnutých pacientov.