Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 30. september 2024Meniny má Jarolím
< sekcia Slovensko

Kolíková navrhla, aby výbor začal disciplinárne konanie voči Huliakovi

Na snímke opozičná poslankyňa Mária Kolíková (SaS). Foto: TASR Pavel Neubauer

Voči výrokom Huliaka, ktorý ju spájal s úmrtím Lučanského, sa Kolíková ohradila.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 30. septembra (TASR) - Opozičná poslankyňa parlamentu Mária Kolíková (SaS) odmieta výroky Rudolfa Huliaka (SNS) voči jej osobe v súvislosti s úmrtím bývalého policajného šéfa Milana Lučanského. Chce, aby sa nimi zaoberal mandátový a imunitný výbor Národnej rady (NR) SR. Plánuje podať návrh na disciplinárne konanie voči Huliakovi. Apeluje na vyvodenie politickej zodpovednosti.

"Navrhujem mandátovému a imunitnému výboru NR SR, aby začal disciplinárne konanie voči poslancovi Rudolfovi Huliakovi s odporúčaním, aby sa vzdal mandátu poslanca NR SR. Musí tu byť jasná čiara, ktorá bude daná a mala by ju v prvom rade urobiť NR SR, pretože iba tak tu môže byť férový politický boj," poznamenala.

Voči výrokom Huliaka, ktorý ju spájal s úmrtím Lučanského, sa Kolíková ohradila. "Je preukázané a právoplatne je skončené celé vyšetrovanie o tragickom úmrtí gen. Lučanského, a to so záverom, že došlo ku tragickému úmrtiu bez cudzieho zavinenia," podotkla. Tvrdenia poslanca označila za hrubú lož. Hovorila aj o porušení poslaneckého sľubu. Zodpovednosť by mal Huliak podľa jej slov vyvodiť aj za výroky voči poslankyni Lucii Plavákovej (PS).