Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Slovensko

Poslanci budú o dočasných príspevkoch pre policajtov rokovať zrýchlene

Na snímke príslušník Krajského dopravného inšpektorátu Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove kontroluje dopravu na križovatke ulíc Masarykova - Škultétyho - Kuzmányho v Prešove v stredu 26. júna 2024. Foto: TASR - Maroš Černý

Príslušníci bezpečnostných zložiek by podľa vládneho návrhu mohli dostávať za určitých podmienok jednorazový dočasný stabilizačný príspevok a tiež dočasný náborový príspevok vo výške 5000 eur.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 10. septembra (TASR) - Poslanci Národnej rady (NR) SR budú o vládnej novele, ktorou sa majú zaviesť dočasné príspevky pre policajtov, rokovať v skrátenom legislatívnom konaní. Rozhodli o tom v utorkovom hlasovaní. Príspevky sú podľa vlády stabilizačné a motivačné nástroje, ktoré majú prispieť k zvráteniu nepriaznivej personálnej situácie v bezpečnostných zložkách.

Príslušníci bezpečnostných zložiek by podľa vládneho návrhu mohli dostávať za určitých podmienok jednorazový dočasný stabilizačný príspevok a tiež dočasný náborový príspevok vo výške 5000 eur. Zaviesť by sa mohli vyššie príspevky na bývanie či osobné príplatky.

Zmeny má priniesť novela zákona o štátnej službe príslušníkov Policajného zboru, Slovenskej informačnej služby, Zboru väzenskej a justičnej stráže SR a Železničnej polície, ktorá by zmenila aj zákon o finančnej správe.