Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 21. september 2024Meniny má Matúš
< sekcia Slovensko

Poslanci ukončili rokovanie skôr, vrátia sa do lavíc opäť v utorok

Na archívnej snímke poslanci v rokovacej sále. Foto: TASR – Dano Veselský

Piatkovému rokovaniu dominovala diskusia k správe o činnosti prokuratúry za minulý rok, ktorú prišiel predstaviť generálny prokurátor Maroš Žilinka.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 20. septembra (TASR) - Poslanci Národnej rady (NR) SR ukončili piatkové rokovanie krátko po 12.00 h, hoci zvyčajne sa v tento deň končí o 14.00 h. V závere rokovacieho dňa sa vrátili k diskusii k návrhu na prijatie uznesenia, ktoré má reagovať na uznesenie Európskeho parlamentu (EP) z 11. apríla o začlenení práva na umelé prerušenie tehotenstva do Charty základných práv Európskej únie. Návrh predložil poslanec Rastislav Krátky (Slovensko, Za ľudí, KÚ).

Piatkovému rokovaniu dominovala diskusia k správe o činnosti prokuratúry za minulý rok, ktorú prišiel predstaviť generálny prokurátor Maroš Žilinka. Koalícia vyčítala opozičným poslancom, že sa v rozprave nevenujú správe, ale osobe Žilinku a jeho krokom. Poslanci sa na rokovanie 19. schôdze vrátia opäť v utorok (24. 9.). Na programe majú od rána viacero noviel z dielne ministerstva dopravy.