Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 29. jún 2024Meniny má Peter a Pavol
< sekcia Slovensko

Poslanci ukončili rokovanie diskusiou k novele o Audiovizuálnom fonde

Na snímke poslanci v pléne Národnej rady (NR) SR. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Poslanci sa do lavíc vrátia vo štvrtok (27. 6.), čaká ich hlasovanie o viacerých prerokovaných bodoch, keďže uplynulé dni sa nehlasovalo.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 26. júna (TASR) - Poslanci Národnej rady (NR) SR ukončili stredajšie rokovanie diskusiou k novele zákona o Audiovizuálnom fonde (AVF). Počas rozpravy podali pozmeňujúce návrhy Karol Farkašovský (SNS) a Zora Jaurová (PS).

Farkašovský okrem iného navrhuje, aby o poskytnutí financií na podporu audiovizuálnej kultúry nerozhodoval riaditeľ fondu, ale rada. Počet členov rady sa má zvýšiť na 12, pričom piati členovia majú byť menovaní priamo ministrom kultúry bez návrhu. Jaurová navrhla zvýšiť výšku príspevku na podporu audiovizuálnej kultúry v nadväznosti na kumulovanú medziročnú mieru inflácie.

Poslanci sa do lavíc vrátia vo štvrtok (27. 6.), čaká ich hlasovanie o viacerých prerokovaných bodoch, keďže uplynulé dni sa nehlasovalo. Definitívne by mali napríklad rozhodnúť o prijatí balíka zákonov - lex atentát. Vo štvrtok ráno majú poslanci pokračovať prebratím niekoľkých opozičných návrhov.