Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 30. jún 2024Meniny má Melánia
< sekcia Slovensko

Poslanci v závere dňa opäť diskutovali o Audiovizuálnom fonde

Na snímke poslanec NR SR a predseda Výboru NR SR pre kultúru a médiá Roman Michelko (SNS) počas rokovania 15. schôdze Národnej rady SR 27. júna 2024 v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Z návrhov zmien v AVF vyplýva, že o poskytnutí financií na podporu audiovizuálnej kultúry nemá po novom rozhodovať riaditeľ Audiovizuálneho fondu, ale rada.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 27. júna (TASR) - Poslanci Národnej rady (NR) SR v závere 11. dňa 15. schôdze opäť diskutovali o novele zákona o Audiovizuálnom fonde (AVF). Do rozpravy je ešte prihlásených vyše 30 rečníkov.

Viacerí opoziční poslanci z klubu PS v rozprave zopakovali výhrady k návrhu legislatívy. Namietali tiež proces prijímania zákona. Prekáža im najmä pozmeňujúci návrh predložený na poslednú chvíľu, ktorý podľa nich mení celý zákon.

Jeden z predkladateľov zákona Roman Michelko (SNS) reagoval, že o zákone sa v pléne rokovalo v prvom a druhom čítaní vyše sedem hodín. V konaní opozície vidí obštrukciu. Deklaroval, že vo svojom stredajšom (26. 6.) vystúpení vyvrátil všetky katastrofické scenáre aj "tendenčné" interpretácie zákona.

Z návrhov zmien v AVF vyplýva, že o poskytnutí financií na podporu audiovizuálnej kultúry nemá po novom rozhodovať riaditeľ Audiovizuálneho fondu, ale rada. Počet členov rady sa má zvýšiť na 13, pričom piati členovia majú byť menovaní priamo ministrom kultúry bez návrhu.