Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Slovensko

PS chce na schôdzi k odvolávaniu Šimečku upozorniť na zlyhania vlády

Na snímke podpredseda NRSR Michal Šimečka (Progresívne Slovensko) počas 19. schôdze NRSR v Bratislave 10. septembra 2024. Foto: TASR – Dano Veselský

Poslanci majú o návrhu na odvolanie Šimečku rokovať na mimoriadnej schôdzi, ktorá je zvolaná na štvrtok (12. 9.).

Bratislava 10. septembra (TASR) - Líder opozičného Progresívneho Slovenska (PS) Michal Šimečka vníma návrh na jeho odvolanie z funkcie podpredsedu parlamentu ako pomstu. Poslanci za PS chcú na mimoriadnej schôdzi Národnej rady (NR) SR k odvolávaniu Šimečku poukázať na neriešené problémy a zlyhania vlády. Uviedol to v utorok Šimečka s tým, že vládny kabinet sa namiesto riešenia problémov venuje iba pomste.

"Akokoľvek schôdza dopadne, my budeme naďalej robiť to, čo robíme doteraz - poukazovať na to, že táto vláda neslúži ľuďom, že slúži iba sebe, a poukazovať zároveň na to, o čo by sme sa mohli mať na Slovensku lepšie, keby sme mali vládu, ktorej na tom záleží,"
poznamenal.

Poslanci majú o návrhu na odvolanie Šimečku rokovať na mimoriadnej schôdzi, ktorá je zvolaná na štvrtok (12. 9.). Návrh podali poslanci za Smer-SD a SNS. Chcú ho odvolať pre podozrenia z čerpania štátnych dotácií osobami, ktoré sú Šimečkovi blízke. Poslanci za Hlas-SD deklarovali, že v prípadnom hlasovaní odvolanie Šimečku podporia.