Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 22. august 2024Meniny má Tichomír
< sekcia Slovensko

Susko: Novela Trestného zákona neohrozí európske peniaze

Na snímke minister spravodlivosti SR Boris Susko (Smer-SD) počas mimoriadnej 16. schôdze Národnej rady Slovenskej republiky (NRSR) v Bratislave 15. júla 2024. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Rozprava k návrhu na prerokovanie novely Trestného zákona v skrátenom legislatívnom konaní sa v pondelok popoludní skončila.

Bratislava 15. júna (TASR) - Novelizáciou Trestného zákona (TZ) ubezpečujeme Európsku komisiu (EK) o tom, že peniaze z fondov Európskej únie (EÚ) nebudú ohrozené. V pléne Národnej rady (NR) SR to v pondelok povedal minister spravodlivosti Boris Susko (Smer-SD).

"Nejde o opravy nejakého babráctva alebo chýb, ale ide o reakciu na konzultácie s EK najmä v súvislosti s dezinformáciami, ktorými je EK kŕmená zo strany opozičných poslancov v Európskom parlamente," podotkol. Potvrdil, že v rámci legislatívneho procesu je plánovaný pozmeňovací návrh, pričom pôjde o legislatívno-technickú zmenu.

Rozprava k návrhu na prerokovanie novely Trestného zákona v skrátenom legislatívnom konaní sa v pondelok popoludní skončila. Navrhovaná novela sa týka najmä ustanovení súvisiacich s ochranou finančných záujmov EÚ.