Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 28. október 2024Meniny má Dobromila
< sekcia Slovensko

Plénum rokovalo o správach aj hazarde, k téme potratov sa nedostalo

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Novela zákona o zdravotnej starostlivosti je v druhom čítaní a pozmeňujúce návrhy k nej avizovala predkladateľka Anna Záborská, ako aj šéfka zdravotníckeho výboru Jana Bittó Cigániková.

Bratislava 25. septembra (TASR) – Poslanci Národnej rady SR ukončili siedmy rokovací deň 12. schôdze diskusiou k návrhu vypustiť podmienku petície, ak chce obec na svojom území zakázať hazard. V piatok tiež plénum prebralo na neverejnom rokovaní Správu o plnení úloh Vojenského spravodajstva za rok 2019 a Správu o činnosti Slovenskej informačnej služby za rok 2019. Do lavíc sa poslanci vrátia v utorok 29. septembra.

V novele zákona o hazardných hrách navrhujú poslanci okrem vypustenia podmienky petície aj zvýšiť vzdialenosť herní od škôl či sociálnych zariadení z 200 metrov na 500 metrov vzdušnou čiarou. Do rozpravy sa ešte písomne prihlásila poslankyňa Lucia Drábiková (OĽANO). V diskusii o návrhu sa bude pokračovať v utorok.

Poslanci sa zaoberali aj správami kontrolných výborov o stave použitia informačno-technických prostriedkov za minulý rok a prvý polrok 2020.

V piatok sa snemovňa nedostala k rokovaniu o novele z dielne OĽANO, ktorá upravuje oblasť potratov. Rokovať tak o nej má budúci týždeň. Novela zákona o zdravotnej starostlivosti je v druhom čítaní a pozmeňujúce návrhy k nej avizovala predkladateľka Anna Záborská (OĽANO), ako aj šéfka zdravotníckeho výboru Jana Bittó Cigániková (SaS).