Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 1. júl 2024Meniny má Diana
< sekcia Slovensko

Najvyšší súd: Obvinení z kauzy obstarávaní v NDS zostávajú na slobode

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Obvinenia sa týkajú obzvlášť závažného zločinu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku a iných súvisiacich trestných činov.

Bratislava 13. decembra (TASR) – Obvinení z kauzy obstarávaní v Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) zostávajú na slobode. Na pondelkovom verejnom zasadnutí o tom rozhodol Najvyšší súd (NS) SR, keď zamietol sťažnosť prokurátora proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), ktorým neboli obvinení vzatí do väzby. TASR o tom informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

"NS SR sa v celom rozsahu stotožnil s uznesením sudkyne pre prípravné konanie, ktoré považuje za zákonné a správne," priblížila hovorkyňa.

Obvinenia sa týkajú obzvlášť závažného zločinu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku a iných súvisiacich trestných činov. Prokuratúra už skôr informovala, že spôsobená škoda bola predbežne vyčíslená na najmenej 700.000 eur.

Dočasný policajný prezident Štefan Hamran ešte skôr priblížil, že počas akcie malo byť pôvodne zadržaných osem a obvinených deväť osôb. NAKA zasahovala 30. novembra v súvislosti s dokumentovaním ekonomickej trestnej činnosti na území celého Slovenska.