Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 13. október 2024
< sekcia Slovensko

NSS: Disciplinárne konanie so sudcom Klimentom pokračuje budúci týždeň

Juraj Kliment. Foto: TASR- Jaroslav Novák

Spoločný návrh na začatie disciplinárneho konania voči sudcovi NS SR Klimentovi podali Sudcovská rada Najvyššieho súdu SR spolu s predsedom súdu Jánom Šikutom.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 13. októbra (TASR) - Ústne disciplinárne pojednávanie na Najvyššom správnom súde (NSS) SR proti sudcovi Jurajovi Klimentovi má pokračovať v pondelok (14. 10.) a utorok (15. 10.). Vyplýva to z rozpisu pojednávaní, zverejnenom na webe NSS. Disciplinárne konanie voči sudcovi je vedené pre jeho fyzický útok vo vzťahu k inému sudcovi na verejnosti.

Spoločný návrh na začatie disciplinárneho konania voči sudcovi NS SR Klimentovi podali Sudcovská rada Najvyššieho súdu SR spolu s predsedom súdu Jánom Šikutom. Návrh sa týka incidentu na parkovisku Kancelárie Najvyššieho súdu na Panónskej ulici v Bratislave zo 17. októbra 2023, konkrétne fyzického útoku sudcu vo vzťahu k inému sudcovi na verejnosti.

"Fyzický útok sudcu, konkrétne chytenie za košeľu pod krkom, vo vzťahu k inému sudcovi na verejnosti je vždy, za akýchkoľvek okolností, bez ohľadu na intenzitu, respektíve závažnosť, porušením zásad etiky," uvádza sa v stanovisku Súdnej rady. Ide podľa nej o také správanie, ktoré je v rozpore s povinnosťou sudcu rešpektovať a presadzovať bezúhonnosť a morálnu integritu súdnictva a o nevhodné správanie či vystupovanie.