Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 14. október 2024Meniny má Boris
< sekcia Slovensko

Na pojednávaní proti sudcovi J. Klimentovi vypovedal napadnutý sudca

Na archívnej snímke Juraj Kliment. Foto: TASR- Jaroslav Novák

Vo svojej výpovedi sudca Paluda opísal, ako mu sudca Kliment nedal prednosť v jazde a autom blokoval prístup na parkovacie miesto.

Bratislava 14. októbra (TASR) - Pred senátom Najvyššieho správneho súdu (NSS) SR vypovedal v pondelok proti disciplinárne obvinenom sudcovi Jurajovi Klimentovi sudca Peter Paluda. Toho mal Kliment minulý rok fyzicky napadnúť na parkovisku Kancelárie Najvyššieho súdu SR na Panónskej ulici v Bratislave.

Vo svojej výpovedi sudca Paluda opísal, ako mu sudca Kliment nedal prednosť v jazde a autom blokoval prístup na parkovacie miesto. Paluda tvrdil, že Klimenta vyzval, aby cúval. Tiež priznal, že napriek tomu že Klimentovi následne neúmyselne nacúval do auta, vystúpil z neho, aby sa uistil, že mu nespôsobil škodu. Po vystúpení z auta ho mal podľa jeho slov Kliment napadnúť. "Chytil ma za košeľu, a chcel ma udrieť päsťou," ozrejmil Paluda. Poukázal na to, že zo strany Klimenta čelil slovným útokom aj v minulosti. Počas výpovede zároveň prehrávali obrazový záznam z parkoviska.

Kliment sa vo svojej výpovedi odvolal na znalecký posudok, ktorý nechal vyhotoviť. Ten podľa jeho slov jasne ukazuje, kto porušil pravidlá cestnej premávky. Paluda podľa neho vo svojej výpovedi zveličoval.

Spoločný návrh na začatie disciplinárneho konania voči sudcovi NS SR Klimentovi podali Sudcovská rada Najvyššieho súdu SR spolu s predsedom súdu Jánom Šikutom. Návrh sa týka incidentu na parkovisku Kancelárie Najvyššieho súdu na Panónskej ulici v Bratislave zo 17. októbra 2023, konkrétne fyzického útoku sudcu vo vzťahu k inému sudcovi na verejnosti.