Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 18. september 2024Meniny má Eugénia
< sekcia Slovensko

O sťažnosti Jaroslava H. proti obvineniu z novembra 2022 nerozhodli

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Vzhľadom na aktuálnu zaťaženosť aj vedúcich (nadriadených) prokurátorov je možné predpokladať časový horizont ukončenia takého procesu rádovo v týždňoch.

Bratislava 16. januára (TASR) - O sťažnosti finančníka Jaroslava H. a ďalších osôb proti obvineniu z novembra 2022 stále nerozhodli. V súčasnosti prebieha proces rozhodovania o "reťazových" námietkach zaujatosti podaných jedným z obvinených. TASR to uviedla hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR a Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Zuzana Drobová.

"Až po ukončení tohto procesu bude môcť byť pristúpené k vykonávaniu úkonov podľa Trestného poriadku, a teda aj k vydaniu rozhodnutí o sťažnostiach proti obvineniam," priblížila hovorkyňa. Vzhľadom na aktuálnu zaťaženosť aj vedúcich (nadriadených) prokurátorov je možné predpokladať časový horizont ukončenia takého procesu rádovo v týždňoch.

Vyšetrovateľka špecializovaného tímu Gorila v novembri 2022 obvinila finančníka Jaroslava H. zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a aj z obzvlášť závažného zločinu legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Obvineniu čelí viacero osôb.