Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 17. október 2024Meniny má Hedviga
< sekcia Slovensko

Očkovanie vakcínou proti COVID-19 je možné aj u ambulantných lekárov

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Prihlasovanie ambulancií na zapojenie do očkovania je stále možné.

Bratislava 17. októbra (TASR) - Ambulantní lekári pre dospelých i deti, ako aj špecializované ambulancie môžu od utorka (15. 10.) očkovať svojich pacientov proti ochoreniu COVID-19 najnovšou vakcínou Comirnaty JN.1. TASR o tom informovali z komunikačného oddelenia Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR. Aktuálne je do procesu očkovania adaptovanou vakcínou zapojených 88 ambulancií.

"Rezort zdravotníctva má záujem, aby bolo očkovanie čo najdostupnejšie. Zaočkovať sa tak bude možné nielen vo veľkých mestách, ale aj v zdravotníckych zariadeniach v menších obciach. Očkovanie v ambulanciách proti COVID-19 bude prebiehať rovnakým spôsobom ako v minulosti, pričom ambulancie budú môcť očkovať i nekapitovaných pacientov. Objednávanie vakcín a ich distribúcia je zabezpečená v spolupráci s lekárňami," ozrejmil rezort.

Podotkol, že prihlasovanie ambulancií na zapojenie do očkovania je stále možné. Ambulancie sa môžu zapojiť poslaním emailu na adresu ockovanie.ambulant@health.gov.sk. "Všetky typy ambulancií však pre očkovanie vakcínou Comirnaty JN.1 potrebujú mať uzatvorený zmluvný vzťah (zmluva o spolupráci) na túto vakcínu s ministerstvom zdravotníctva," upozornil rezort. Dodal, že manažment objednávania pacientov bude plne v kompetencii jednotlivých ambulancií.