Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 4. október 2024Meniny má František
< sekcia Slovensko

Reakcie zdravotníkov na odstúpenie Z. Dolinkovej

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Teraz.sk prináša vyhlásenia zdravotníkov na odstúpenie Z. Dolinkovej.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 4. októbra (TASR) - Odstúpenie Zuzany Dolinkovej (Hlas-SD) z postu ministerky zdravotníctva nie je prekvapením. Uviedlo to Odborové združenie sestier a pôrodných asistentiek (OZ SaPA) v reakcii na avizovanú demisiu Dolinkovej. Ide podľa nich o dôsledok mnohých zlyhaní.

"Na našom kritickom postoji ku konsolidačnému balíku na úkor zdravotníkov sa odstúpením ministerky zdravotníctva nič nemení," doplnilo združenie.



Dolinková v piatok oznámila podanie demisie. Prezidentovi SR Petrovi Pellegrinimu ju plánuje odovzdať v krátkom čase. Dolinková necíti podporu pre presadzovanie svojich cieľov a opatrení na zlepšenie zdravotníctva. Kritizovala okrem iného aj schválenie konsolidačných opatrení v parlamente.

Visolajský: Odstúpenie ministerky zdravotníctva je politickým krokom pre verejnosť


Odstúpenie ministerky zdravotníctva SR Zuzany Dolinkovej (Hlas-SD) je politickým krokom pre verejnosť. Ministerka tým zároveň potvrdila, že konsolidácia na úkor zdravotníctva ohrozuje jeho funkčnosť. V reakcii na avizovanú demisiu ministerky to vyhlásil predseda Lekárskeho odborového združenia (LOZ) Peter Visolajský.

"V tomto súhlasíme, že po destabilizácii personálu sa ministerstvo zdravotníctva nedá viesť. Treba úprimne povedať, že k práci pani ministerky sa lekári vyjadrili už v júni tohto roka, kde sme verejne povedali, že nemá našu dôveru," vyhlásil Visolajský.

Slovenská lekárska komora: Odchod Z. Dolinkovej berieme ako fakt


Slovenská lekárska komora (SLK) berie abdikáciu ministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej (Hlas-SD) ako fakt. "Nevidíme dôvod bližšie komentovať jej odchod," uviedla komora v reakcii na Dolinkovej piatkové oznámenie o podaní demisie.

"Veríme, že nástupca v rezorte bude určený čo najskôr, nakoľko situácia v zdravotníctve si to vyžaduje," dodala k záležitosti manažérka pre komunikáciu a médiá SLK Nancy Závodská.