Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 25. október 2024Meniny má Aurel
< sekcia Slovensko

Odoberajte podcast Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Denný podcast Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí. Podcast Diár si môžete vypočuť v počítači a zároveň aj odoberať vo svojich mobilných zariadeniach.

Bratislava 23. september (TABLET.TV) - Redaktorka TASR Viera Kulichová vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Prezidentka s krajanmi v New Jersey
(New Jersey)

Prezidentka Zuzana Čaputová pokračuje vo svojej pracovnej ceste v Spojených štátoch amerických. Dnes ju čaká stretnutie s krajanmi na tradičnom festivale slovenského dedičstva v New Jersey. Do Spojených štátov cestovala kvôli klimatickému samitu Organizácie spojených národov. Sprevádzajú ju minister zahraničia Miroslav Lajčák a minister životného prostredia László Sólymos.



Predseda NRSR v Kazachstane
(Nur-Sultan)

V zahraničí je aj predseda parlamentu Andrej Danko. Išiel do Kazachstanu, kde sa zúčastní na euro-ázijskom samite. Účastníci na ňom budú hovoriť o svojich predstavách a spôsoboch, ako trvalo zabezpečiť udržateľný rozvoj euro-ázijského priestoru. Danko sa má tiež stretnúť s predstaviteľmi kazašského parlamentu či predsedom vlády Kazachstanu.

Národný konvent o Vízii a stratégii rozvoja Slovenska do roku 2030
(Bratislava)

Pozrieme sa tiež na to, ako si vláda predstavuje rozvoj Slovenska do roku 2030. Premiér Peter Pellegrini a jeho ministri predstavia kľúčový dokument o víziách a stratégiách rozvoja Slovenska na najbližšie dekády. O dokumente majú diskutovať ešte politici a zástupcovia podnikateľského, akademického a tretieho sektora.

Európsky urologický týždeň
(Bratislava)

No a venovať sa budeme aj urológii, začína sa totiž európsky urologický týždeň. Slovenská urologická spoločnosť pri tejto príležitosti pripomína, že rakovinou prostaty trpí takmer 9000 Slovákov. Ročne pritom pribudne 2000 takýchto pacientov. Na rakovinu prostaty ročne zomrie 600 mužov.

O aktuálnom dianí Vás budeme počas dňa informovať v spravodajstve TASR a na portáli teraz.sk.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher