Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 5. október 2024Meniny má Viera
< sekcia Slovensko

Novým predsedom poslaneckého klubu OĽaNO sa stal Richard Vašečka

Richard Vašečka Foto: TASR

V klube OĽaNO pôsobilo pôvodne 16 poslancov. Dnes ich je o dvoch menej, keďže z neho odišli Alojz Hlina a Mária Ritomská.

Bratislava 7. februára (TASR) - Novým predsedom poslaneckého klubu OĽaNO sa stal Richard Vašečka. Vo funkcii tak na základe hlasovania členov klubu obyčajných nahradil Jozefa Viskupiča. Ten sa totiž stal lídrom eurokandidátky OĽaNO vo voľbách do europarlamentu. Vašečka už v minulosti proti Viskupičovi do tejto funkcie neúspešne kandidoval.

"Byť predsedom takéhoto aktívneho klubu je radosť a zároveň starosť. Mám ambíciu udržať stav, aby OĽaNO bolo stále najaktívnejším a najsilnejším opozičným klubom v NR SR," odkázal svojmu predchodcovi.

V klube OĽaNO pôsobilo pôvodne 16 poslancov. Dnes ich je o dvoch menej, keďže z neho odišli Alojz Hlina a Mária Ritomská. Naďalej v ňom pôsobia Igor Matovič, Erika Jurinová, Jozef Viskupič, Martin Fecko, Štefan Kuffa, Mikuláš Huba, Eva Horváthová, Richard Vašečka, Branislav Škripek, Ján Mičovský, Miroslav Kadúc, Helena Mezenská, Peter Pollák a Igor Hraško.

Úlohou predsedov poslaneckých klubov je napríklad rokovať v mene strany na poslaneckých grémiách či riadiť prácu poslancov svojej strany. Šéf klubu je tiež ten, komu dávajú v prípade absencií na rokovaní NR SR spolustraníci ospravedlnenky na podpis. Tie následne posudzuje predseda parlamentu.