Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Slovensko

OPLATÍ SA PREČÍTAŤ: Prehľad noviniek na slovenskom knižnom trhu

Ilustračná snímka. Foto: TERAZ.sk

Pokračovanie príbehov o nepolapiteľnom lupičovi Arsenovi Lupinovi s podtitulom Dôverné priznania od Maurice Leblanca sa opäť nesie v duchu nečakaných zvratov a humorných situácií.

Bratislava 2. septembra (TASR) - Novinky z oblasti svetovej klasiky, pravdivého príbehu, ľúbostného románu či erotickej romance rozšírili ponuku na pultoch slovenských knižných obchodov.

Pokračovanie príbehov o nepolapiteľnom lupičovi Arsenovi Lupinovi s podtitulom Dôverné priznania od Maurice Leblanca sa opäť nesie v duchu nečakaných zvratov a humorných situácií. V Dôverných priznaniach čitateľ znova stretáva vrchného inšpektora Ganimarda, šéfa la Sureté pána Dudouisa či Sherlocka Holmesa. Ich konflikty s Lupinom sú však tentoraz oveľa vyhranenejšie a celková výstavba deja mnohonásobne intenzívnejšia. Lupin dokáže majstrovsky vyskladať dejovú líniu svojho nekalého zámeru tak, aby zo súboja po mnohých peripetiách nakoniec vyšiel ako víťaz.

Karen Blankfeld je autorom pravdivého príbehu Milenci z Auschwitzu. Od chvíle, ako sa Zippi Spitzerová a David Wisnia stretli, boli sebou očarení. Začal sa tak ľúbostný príbeh dvojice uväznenej v tábore smrti. Ona pochádzala zo Slovenska, on z Poľska. Keby ich prichytili, všetkému by bol koniec. Aj keď sa to zdá neuveriteľné, David a Zippi prežili v koncentračnom tábore Auschwitz-Birkenau roky. Vďaka ochrane spoluväzňov sa ich vzťah prehlboval, hoci sa opakovane ocitali v náručí smrti. Po skončení vojny sa ich cesty rozišli.

Rebecca Yarros je autorkou ľúbostného románu Všetko, čo sme zamlčali. Je nádherným príbehom o dvoch veľkých láskach a dvoch nečakaných koncoch. V prvej dejovej línii sledujeme Georgiu Stantonovú, ktorá prichádza do domu svojej prababičky, slávnej spisovateľky milostných románov. V druhej dejovej línii sa prostredníctvom stránok nedopísaného románu odkrýva príbeh zakázanej lásky Scarlett a Jamesona, ktorí sa stretávajú v roku 1940 v britskej armáde a ich láska je ťažko skúšaná nielen Scarlettinou rodinou, ale najmä zúriacou vojnou.

J. T. Geissinger je podpísaná pod erotickou romancou Krutá pravda. Na kamarátkinej oslave sa naša hlavná postava spoznala so šéfom spoločnosti McCord Media a strávila s ním vášnivú noc. Nemohla tušiť, že z toho nádherného cudzinca z kamarátkinej oslavy sa vykľuje jej nový šéf a ona bude jeho asistentkou. Aj keď firemná politika zakazuje romániky na pracovisku, tam vládne medzi nimi čisto pracovný vzťah, neustále však skončia v posteli a šéf v nej vyvoláva pocity, ktoré nikdy predtým nezažila.