Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 27. september 2024Meniny má Cyprián
< sekcia Slovensko

OPLATÍ SA PREČÍTAŤ: Prehľad noviniek na slovenskom knižnom trhu

Ilustračná snímka. Foto: TERAZ.sk

Simon Mugford a Dan Green sú autormi knihy pre mladých fanúšikov FC Liverpool zo série Futbalové superhviezdy.

Bratislava 23. septembra (TASR) - Novinky z oblasti severského krimi, klasickej detektívky, románu zo súčasnosti či športu pre mladých čitateľov rozšírili ponuku na pultoch slovenských knižných obchodov.

Camilla Läckberg a Henrik Fexeus sú autormi severského krimi Fatamorgána. Vyšetrovateľka Mina Dabiriová a mentalista Vincent Walder riešia prípad, ktorý na prvý pohľad vyzerá ako politicky motivovaný. Švédskemu ministrovi spravodlivosti Niklasovi Stockenbergovi sa ktosi vyhráža smrťou. V tom istom čase sa v tuneli štokholmského metra nájde hromada ľudských kostí. Desivý nález sa onedlho ešte znásobí a zdá sa, že Mina s Vincentom budú musieť načrieť až na dno svojich síl, aby prípad vyriešili.

Veľká štvorka je názov klasickej detektívky z pera prvej dámy anglickej detektívky Agathy Christie. V románe z roku 1927, ktorý vychádza v novom vydaní, predstavila Hercula Poirota v celkom inom, prekvapivom svetle. Slávny detektív v ňom namiesto zvyčajného vyšetrovania prípadu vraždy vo vidieckom sídle zvádza súboj s mimoriadne nebezpečnou medzinárodnou organizáciou, usilujúcou sa ovládnuť svet. Každý osve predstavoval obrovskú hrozbu. Keď sa spojili, stali sa prakticky neporaziteľnými, zosnovali zločinecké sprisahanie takých obludných rozmerov, že šokuje i samého Poirota.

Katarína Fedorová prichádza s románom zo súčasnosti Bližšie. Linda je mladá študentka réžie, Maťa je sudkyňa v strednom veku. Ich osudy azda ani nemôžu byť rozdielnejšie, no frustrácia, ktorú v živote pociťujú, je rovnako intenzívna. Pre jednu je šťastie len akási vágna predstava o budúcnosti, pre druhú je to vzdialená spomienka na minulosť. V prítomnosti im obom uniká. Kde robia chybu?

Simon Mugford a Dan Green sú autormi knihy pre mladých fanúšikov FC Liverpool zo série Futbalové superhviezdy. Je venovaná slávnemu klubu z Britských ostrovov, ktorý je vo svete známy pod názvom The Reds. V súčasnosti patrí klub z mesta, v ktorom sa zrodila legendárna skupina The Beatles, medzi svetovú futbalovú špičku s bohatou a úspešnou históriou na anglickej i európskej pôde. Okrem takmer dvoch desiatok domácich titulov v najvyššej domácej lige vyhral aj množstvo medzinárodných súťaží vrátane Ligy majstrov. Predstaví slávnu éru klubu, legendárnych hráčov, manažérov, zápasy či pamätné góly.