Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 27. jún 2024Meniny má Ladislav a Ladislava
< sekcia Slovensko

Záchranári zasahovali pri vyše 70 prípadoch kolapsov z horúčav

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Záchranári na sociálnej sieti priblížili, že v súvislosti s horúčavami sú najčastejšie vysielaní k prípadom dehydratácie, ku kolapsovým stavom, k teplotám, ku kŕčom a k úrazom po kolapsových stavoch.

Bratislava 19. júna (TASR) - Záchranári v stredu do 16.00 h zasahovali pri 73 kolapsových stavoch v súvislosti s vysokými teplotami. TASR o tom informovala Petra Klimešová z oddelenia komunikácie a marketingu Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR.

"Najviac zásahov evidujeme v Banskobystrickom kraji, a to 14. Najmenej výjazdov sme zaznamenali v Trnavskom kraji, kde sme sanitku vyslali k pacientom päťkrát,"
dodala.

Záchranári na sociálnej sieti priblížili, že v súvislosti s horúčavami sú najčastejšie vysielaní k prípadom dehydratácie, ku kolapsovým stavom, k teplotám, ku kŕčom a k úrazom po kolapsových stavoch. "Tie sú výsledkom nedostatočnej úpravy denného režimu vzhľadom na horúčavy," podotkli.

Medzi najčastejšie chyby počas horúčav podľa nich patria nedostatočný pitný režim, pobyt na slnku počas kritických hodín, príliš kalorická strava, požívanie alkoholických nápojov, zvýšená fyzická aktivita či nesprávny odev.