Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 23. október 2024Meniny má Alojzia
< sekcia Slovensko

Pellegrini: Ak Danko porušil zákon, je to o vyvodení zodpovednosti

Na archívnej snímke predseda parlamentu Peter Pellegrini (Hlas-SD). Foto: TASR - Jaroslav Novák

Skonštatoval, že vo vyspelom svete by po potvrdení úteku z miesta nehody malo dôjsť k vyvodeniu zodpovednosti.

Bratislava 12. januára (TASR) - Ak sa potvrdí, že predseda SNS a podpredseda Národnej rady (NR) SR Andrej Danko pri nočnej nehode porušil zákon, je na mieste otázka vyvodenia zodpovednosti. Skonštatoval to predseda parlamentu a líder Hlasu-SD Peter Pellegrini v Košiciach. Zdôraznil, že zatiaľ nemá o nehode presné informácie. Danka k odstúpeniu vyzývať nebude.

"V prípade, že by sa potvrdilo, že predseda SNS a podpredseda NR SR bol účastníkom dopravnej nehody a nezachoval sa tak, ako sa má každý občan v zmysle zákona pri dopravnej nehode zachovať, tak, samozrejme, je to potom otázka aj na vyvodenie politickej zodpovednosti," uviedol Pellegrini. Skonštatoval, že vo vyspelom svete by po potvrdení úteku z miesta nehody malo dôjsť k vyvodeniu zodpovednosti. Ak bude zjavné, že Danko porušil zákon, mal by na to podľa Pellegriniho reagovať.



Danko potvrdil, že mal nehodu, došlo k nej na na križovatke ulíc Repašského - Saratovská v Bratislave. Podľa svojich slov dostal vo štvrtok (11. 1.) večer šmyk a narazil do stĺpa. V prípade potreby škodu zaplatí. Dodal, že s políciou spolupracuje. Polícia sa nehodou zaoberá.