Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 16. september 2024Meniny má Ľudmila
< sekcia Slovensko

Pirátska strana - Slovensko predstaví kandidátku v januári 2024

Na snímke uprostred predsedníčka Pirátskej strany – Slovensko Zuzana Šubová. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Celoštátne fórum strany si zároveň uplynulý víkend zvolilo nové vedenie.

Bratislava 6. decembra (TASR) - Pirátska strana - Slovensko bude kandidovať v budúcoročných voľbách do Európskeho parlamentu (EP). Kandidátku chce predstaviť v januári. Celoštátne fórum strany si zároveň uplynulý víkend zvolilo nové vedenie.

"Piráti potvrdili účasť v najbližších voľbách do Európskeho parlamentu. Kandidátku predstavíme v januári 2024," uviedla predsedníčka strany Zuzana Šubová s tým, že fórum zároveň potvrdilo proeurópsku orientáciu strany i snahu byť naďalej súčasťou NATO.

Počas víkendového zasadnutia zvolilo celoštátne fórum strany svoje nové vedenie. Výkonný výbor má celkom deväť členov, z toho päť žien. Podpredsedami sú Michal Pírek, Dajana Maxian Rosová, Juraj Krátky, Karolína Ivanová, Veronika Kvetáková, Rudolf Molnár, Drahomír Širůčka a Milena Moravcová.

"Som naozaj rada, že ženy preukázali rovnaký záujem ako muži o vedúce pozície v predsedníctve strany," poznamenala Šubová.

Na celoštátnom fóre boli menovaní do funkcií krajskí a okresní oblastní predsedovia, keďže budovanie regionálnych štruktúr bude pre stranu jednou z priorít. V krátkom čase plánuje strana otvoriť prvé regionálne centrum na Slovensku, a to v Rožňave. Ďalšie centrum by mala strana otvoriť následne v Banskej Bystrici.