Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 7. október 2024Meniny má Eliška
< sekcia Slovensko

ANALÝZA: Počet pracovných ponúk z farmaceutického priemyslu narástol

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Z analýzy tiež vyplýva, že ponúkané platy vo farmaceutickom priemysle sú nadpriemerné.

Bratislava 3. októbra (TASR) - Počet pracovných ponúk z farmaceutického priemyslu za posledné roky narástol. Pri porovnaní dát z prvých troch kvartálov sa od roku 2020 takmer zdvojnásobil. Stúpli aj ponúkané platy. Vyplýva to z analýzy pracovného portálu Profesia.sk, ktorý prevádzkuje spoločnosť Alma Career.

"Za tri kvartály roka 2024 bolo na Profesia.sk uverejnených 2867 pracovných ponúk z farmaceutického priemyslu. Za dané obdobie je to najviac v histórii portálu. V medziročnom porovnaní ide o nárast o vyše 400 inzerátov," priblížila PR manažérka spoločnosti Ľubica Melcerová.

Najväčší dopyt je po pozícii farmaceut, ktorých za prvých deväť mesiacov tohto roka hľadali 1717. "Je to o 200 viac ako za rovnaké obdobie vlani a o tisíc viac ako za prvé tri kvartály roka 2019," podotkla Melcerová. Záujem bol okrem farmaceutov aj o nových zamestnancov na pozície farmaceutických laborantov, medicínskych/farmaceutických reprezentantov či medical advisorov.

Z analýzy tiež vyplýva, že ponúkané platy vo farmaceutickom priemysle sú nadpriemerné. "Najvyšší je v inzerátoch na pozíciu regulatory affairs manager, kde tento rok v priemere ponúkajú 2800 eur mesačne, farmaceutom a farmaceutkám núkajú v priemere takmer 1800 eur, čo je o necelých 200 eur viac ako vlani," ozrejmila PR manažérka.